Think you know all there is to know about the nib Newcastle Knights? Think again.

We can almost guarantee you won't get all 25 correct!

See for yourself below.

View the 2020 draw here!

Q.1: What year did a Newcastle team first feature in the NSWRL (Now the NRL)?

a) 1908

b) 1989

c) 1988

d) 1987

Q.2: Who is ranked as player No.1 in the Knights official debut numbers?

a) Tony Butterfield

b) Sam Stewart

c) David Boyd

d) Ashley Gordon

Q.3: Who scored the opening try of the 2001 Grand Final?

a) Ben Kennedy

b) Steve Simpson

c) Timana Tahu

d) Bill Peden

Q.4: Who is the Knights all-time highest try-scorer?

a) Adam MacDougall

b) Akuila Uate

c) Robbie O’Davis

d) Timana Tahu

Q.5: Who is the eldest of the Mata’utia brothers?

a) Chanel Mata’utia

b) Sione Mata’utia

c) Pat Mata’utia

d) Peter Mata’utia

Q.6: Who is the most capped Knight of all time?

a) Tony Butterfield

b) Andrew Johns

c) Danny Buderus

d) Kurt Gidley

Q.7: How many finals series have the Newcastle Knights featured in?

a) 13

b) 14

c) 12

d) 11

Q.8: What is the capacity of McDonald Jones Stadium?

a) 30,000

b) 25,000

c) 34,000

d) 33,000

Q.9: Who won the Clive Churchill Medal in the 1997 Grand Final?

a) Andrew Johns

b) Matthew Johns

c) Robbie O’Davis

d) Paul Harragon

Q.10: The biggest win in Knights history was a 60-0 blowout. Who were the opposition?

a) Wests Tigers

b) Canberra Raiders

c) South Sydney Rabbitohs

d) North Queensland Cowboys

Q.11: Who were the Knights first opponents when they entered the Winfield Cup in 1988?

a) Manly-Warringah Sea Eagles

b) Parramatta Eels

c) Western Suburbs Magpies

d) Balmain Tigers

Q.12: Who was the inaugural Captain of the Newcastle Knights?

a) Michael Hagen

b) Sam Stewart

c) Mark Sargent

d) Tony Butterfield

Q.13: Which of these is NOT a former name for McDonald Jones Stadium?

a) Newcastle Stadium

b) Newcastle International Sports Centre

c) Hunter Stadium

d) Ausgrid Stadium

Q.14: Who of the following is NOT in the Newcastle Knights Hall of Fame?

a) Allan McMahon

b) Tony Butterfield

c) Mark Hughes

d) Paul Harragon

Q.15: Who were the Knights made to take on in the 2002 World Club Challenge?

a) St Helens

b) Leeds Rhinos

c) Wigan Warriors

d) Bradford Bulls

Q.16: In which season did the Knights average their highest home crowd attendance?

a) 1997

b) 2006

c) 2001

d) 1989

Q.17: Who of the following has the most caps for New South Wales?

a) Kurt Gidley

b) Paul Harragon

c) Danny Buderus

d) Andrew Johns

Q.18: Who was the first Knight to represent their country?

a) Mark Sargent

b) Paul Harragon

c) Adrian Shelford

d) Tony Kemp

Q.19: Who of the following has NOT represented Australia in a Test match?

a) Kurt Gidley

b) Kalyn Ponga

c) Akuila Uate

d) Sione Mata’utia

Q.20: Which Club did Adam ‘Mad-Dog’ MacDougall make his debut for?

a) Sydney City Roosters

b) South Sydney Rabbitohs

c) Newcastle Knights

d) Manly-Warringah Sea Eagles

Q.21: Who was the first Coach of the Newcastle Knights in 1988?

a) Warren Ryan

b) Allan McMahon

c) Mal Reilly

d) David Waite

Q.22: Who succeeded Michael Hagan as Knights coach in 2007?

a) Rick Stone

b) Wayne Bennett

c) Brian Smith

d) Nathan Brown

Q.23: Who was the inaugural winner of the Danny Buderus Medal when it was first introduced in 2014?

a) Dane Gagai

b) Akuila Uate

c) Kurt Gidley

d) Beau Scott

Q.24: Who was the Knights top try-scorer in 2019?

a) Mitchell Pearce

b) Kalyn Ponga

c) Hymel Hunt

d) Shaun Kenny-Dowall

Q.25: Which Knight made the most tackles in 2019?

a) David Klemmer

b) Danny Levi

c) Mitch Barnett

d) Lachlan Fitzgibbon

 

Answers:

1) a, 2) c, 3) d, 4) b, 5) d, 6) c, 7) a, 8) d, 9) c, 10) c, 11) b, 12) b, 13) a, 14) c, 15) d, 16) b, 17) d, 18) c, 19) b, 20) a, 21) b, 22) c, 23) d, 24) b, 25) b